Začetek že v petek

Kot smo že poročali, je sedaj že uradno, da bodo tudi hokejisti na travi letos nadaljevali (in upajmo) tudi končali hokejsko sezono. Od zadnje tekme v mesecu oktobru je minilo že več kot 7 mesecem, iz tistega obdobja pa je ostala neodigrana tekma članov med HK Lipovci in HK Moravske Toplice. In prav ta, preložena tekma bo letos prva uradno odigrana tekma. Srečanje omenjenih nasprotnikov bo v petek 21, 5. 2021 ob 18.30 uri v Lipovcih, še prej pa bo ZHNTS organizirala skupinsko testiranje na prisotnost korona virusa pri igralcih.
Po petkovem srečanju se bodo hokejske aktivnosti nadaljevale tudi v soboto in nedeljo. V sobotnem terminu se bosta ob 17.00 uri v športnem parku v Predanovcih udarila Triglav Predanovci in Moravske Toplice, v nedeljskem terminu pa bo srečanje med Lipovci in Triglavom. Dvoboj bo odigran ob 16.00 uri v Lipovcih. Tekme članic bodo odigrane v juniju, medtem ko bodo šolarji morali počakati boljše zdravstvene čase.
V teh dneh so zelo aktivni v HK Moravske Toplice. Potem, ko so se na trenerki seminar (ob sedmih trenerjih ki že imajo licenco) prijavili še trije novi kandidati so se že drugi teden zapored vsi ki imajo željo po treniranju dobili v prostorih Veterinarije in nastavili delo za naslednjo sezono. Gre za povsem novi pristop, saj v preteklosti nikoli niso imeli nastavljenega dela za prihodnost tako hitro. Ob tem se bodo v naslednjem tednu sestali še za organizacijo hokejskih kampov, za propagiranje hokeja po vaseh in nastavili kratkoročni načrt za delo v klubih. Razveseljivo je spoznanje, da se je v treniranje vključilo precej mladih hokejistov. In prav vključevanje mladih v trenerske, sodniške in delegatske vode je načrt kluba za prihodnost. In to še z posebnim razlogom, saj klub v decembru praznuje 25-letnico obstoja.
(jč)

Foto: Del trenerske ekipe HK Moravske Toplice