ZHNTS teče drugi krog, v Moravskih Toplicah dobili vrhunsko oceno za organizacijo turnirja

V dneh, ko teče hokejsko mrtvilo je za popestritev poskrbel dogodek, ki je svoje prvo poglavje doživel 5.januarja 2024. Takrat je bila namreč izpeljana prva skupščina ZHNTS na kateri bi  naj dobili tudi nov Upravni odbor ZHNTS za vsaj naslednja štiri leta. Toda klubi niso imeli svojih  predlogov, kaj šele da bi kdo predlagal celotno listo. In tako smo trenutno v fazi, ko se bo volilna skupščina ponovila. Tako bo novi poskus za oblikovanje novega vodstva v petek, 22.marca 2024 ob 17.00 uri ponovno v prostorih t.i. Partizana v Murski Soboti. Čeprav so pričakovanja klubov velika se ne govori o novih imenih. Povejmo, da staro vodstvo nima možnosti sprejemanja novih sklepov, ampak lahko vrši le tekoče posle. Toda vse le ni tako črno. V HK Moravske Toplice, ki se že tradicionalno trudijo, da so na ZHNTS popolnjena mesta in da Zveza normalno deluje tudi tokrat ne mirujejo. Iščejo prave ljudi in kaj lahko se zgodi da bodo prišli do kandidata, ki bo prihajal iz gospodarstva in ki se je na svojem področju že dobro uveljavil. Ime je zaenkrat skrivnost, obstaja pa možnost, da do sklica skupščine ne bodo končali razgovorov kar pomeni, da se bo moral odvrteti še en dvomesečni cikel. Razen predsednika želijo čim bolj popolniti listo, na katerih je osem funkcij. Razen predsednika in podpredsednika je namreč potrebno izbrati še  generalnega sekretarja, predsednika Tekmovalne komisije, pa predsednika sodniške komisije, predsednika komisije za razvoj ter predsednika za stike z javnostjo in predsednika komisije za finance. V hokejskih krogih je v teh dneh odjeknila novica, da Andrej Grah, ki je doslej opravljal delo sekretarja ne bo več v prihodnje kandidiral za ta položaj.
Se bo pa ta vikend dogajal še en zanimivi hokejski dogodek. Kot je znano  so hokejski delavci jeseni 2023 začeli z hokejskim festivalom v katerega je vključeno sedem šol z več kot desetimi ekipami. In to soboto se bo v Zeleni dvorani v Puconcih zgodil prvi turnir šolske lige. Drugi turnir, ki bo v uvodnem letu tudi zadnji, pa bo 13. aprila 2024 v Murski Soboti. Gre za velik premik v popularizaciji hokeja na travi, za katerega v naslednjem šolsko leto imajo željo po dodatni širitvi.
So pa v teh dneh zelo ponosni na svoje delo v sklopu minulega evropskega pokala v HK Moravske Toplice. EHF jim je za organizacijo februarskega turnirja poslala oceno in z ponosom lahko povemo, da so dobili prav na vseh segmentih najvišje ocene. Čestitamo.


Foto: Januarska skupščina ZHNTS
(jč)