Hokej na travi bo dobil nove vaditelje

Zveza za hokej na travi Slovenije je za leto 2012 pripravila dva večja projekta. Prvi je seminar za vaditelja hokeja na travi, drugi pa je hokejski kamp za otroke v mesecu avgustu ob udeležbi priznanih evropskih vaditeljev.

Uvodna predavanja seminarja za vaditelje hokeja na travi so se začela v nedeljo 3. 6. 2012 v športnem parku v Predanovcih v izvedbi dr. Marka Levovnika in dr. Jere Gregorc (do pred dnevi še Jera Zajec).Tudi ostali predavatelji prihajajo iz fakultete za šport in Pedagoške fakultete, od domačih hokejskih delavcev pa bo znanje delil priznani mednarodni sodnik Sašo Sukič.

Organizator tečaja je Zveza za hokej na travi Slovenije ( Ivan Kramperšek in Andrej Grah) izvajalec pa OKS – Olimp, d.o.o. Seminar za 18 udeležencev bo trajal 40 ur od tega bo 20 ur teorije in 20 ur praktičnega prikaza v režiji priznanega nizozemskega strokovnjaka Norberta Nedelofa. Po končanem izobraževanju bodo tečajniki dobili naziv ”Vaditelj hokeja na travi”.

Seminar se bo prihodnje leto nadgradil z dodatnim 140 urnim izobraževanjem, ki bo prinesel tečajnikom licenco B, z možnostjo profesionalne dejavnosti na tem področju. Izobraževanje tečajnikov je brezplačno zaradi sofinanciranja Evropskega socialnega sklada Evropske unije in Ministrstva za izobraževanje, znanost, kulturo in šport.